Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη - Πακέτο δραστηριοτήτων

 

Το γνωστό παραμύθι "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη" του Eric Carl προσφέρεται για μια πληθώρα μαθησιακών δραστηριοτήτων όπως τον βιολογικό κύκλο ζωής της κάμπιας, τις μέρες της βδομάδας, την εκμάθηση των φρούτων και της υγιεινής διατροφής, των αριθμών μέχρι το 5 κ.α.

Το πακέτο, λοιπόν, που ετοιμάσαμε είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι και περιλαμβάνει μια ποικιλία δραστηριοτήτων.

Τις δραστηριότητες μπορείτε να τις τυπώσετε και να τις δώσετε στα παιδιά να τις συμπληρώσουν με τα μολύβια τους, να κόψουν και να κολλήσουν, να χρωματίσουν. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να πλαστικοποιήσετε τα φύλλα για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όσες φορές θέλετε (με μαρκαδοράκια και με αυτοκόλλητα velcro). Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται κάποια από τα φύλλα εργασίας που πλαστικοποιήσαμε:



Για να κατεβάσετε τις δραστηριότητες και τα φύλλα εργασίας, πατήστε στις πιο κάτω εικόνες:

1) Κύκλος ζωής της κάμπιας: Τα παιδιά καλούνται να κολλήσουν τις εικόνες στο σώμα της κάμπιας, με τη σειρά που τις συναντούν στο παραμύθι. Έτσι μαθαίνουμε πως γεννιέται μια πεταλούδα και μπορούμε με βάση τις εικόνες να βοηθήσουμε τα παιδιά να διηγηθούν την ιστορία


2) Μέρες της βδομάδας: Κολλώντας σε κάθε μέρα της βδομάδας τα φαγητά που τρώει η κάμπια, μαθαίνουμε τις μέρες της βδομάδας, τα φρούτα, τον προγραμματισμό και το ημερήσιο πρόγραμμα. 


3) Προγραφικές ασκήσεις




4) Μαθηματικές έννοιες (Αριθμοί μέχρι το 5 - αναγνώριση, γραφή, μέτρηση-, σύγκριση (μικρότερο, μεγαλύτερο), σειροθέτηση)



Σημείωση: Για την καλύτερη εκτύπωση των φύλλων εργασίας και για να μην ελαχιστοποιείται το μέγεθός τους, κατά την εκτύπωση του pdf πατήστε την επιλογή Fit (to page).

Bonus κατασκευή: Αν θέλετε να φτιάξετε μια κατασκευή για τον κύκλο ζωής της κάμπιας, πατήστε εδώ.

Ελπίζουμε να βρείτε τα αρχεία μας χρήσιμα!

Για να είστε συνεχώς ενημερωμένοι για τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε μας στο Facebook, πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου