Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Μαθαίνω τα επαγγέλματα, παίζοντας(κάρτες λεξιλογίου)


Εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο των παιδιών, μπορούμε να παίξουμε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με κάρτες. Το αρχείο περιλαμβάνει 10 κάρτες επαγγελμάτων και 60 μικρότερες κάρτες με αντικείμενα σχετικά με τα επαγγέλματα (6 για κάθε επάγγελμα).

Το αρχείο μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως:

  1. Επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες: Ο κάθε παιχτης παίρνει 1-5 κάρτες επαγγέλματος (ανάλογα με τον αριθμό των παιχτών). Οι κάρτες αντικειμένων βρίσκονται στο τραπέζι ανάποδα (είτε σε στοίβα είτε ανακατεμένες). Ο κάθε παίχτης, όταν έρθει η σειρά του παίρνει μια κάρτα αντικειμένων και την τοποθετεί στο αντίστοιχο επάγγελμα (στις δικές του κάρτες). Κερδίζει ο παίχτης που συμπλήρωσε πρώτος τις κάρτες του.
  2. Διαδραστικό τετράδιο: Τυπώστε τις κάρτες επαγγελμάτων και τις κάρτες αντικειμένων και πλαστικοποιήστε τες. Κόψτες τις κάρτες αντικειμένων και ανακατέψτε τες. Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτοκόλλητα velcro για να τις κολλά το παιδί πάνω στις κάρτες επαγγελμάτων (όπως φαίνεται στο πιο κάτω βίντεο). 
  3. Τυπώστε το αρχείο και αφήστε το παιδί να κόψει και να κολλήσει μόνο του τις κάρτες αντικειμένων στο σωστό επάγγελμα.
Για να τυπώσετε το αρχείο, πατήστε εδώ.




Για να είστε συνεχώς ενημερωμένοι για τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε μας στο Facebook, πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου