Σάββατο 22 Μαΐου 2021

H Apple στηρίζει την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία

 

Το νέο Memoji της Apple

Στις 19 Μαΐου 2021, η Apple παρουσίασε λογισμικά που σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν άτομα με κινητική, οπτική, ακουστική και νοητική αναπηρία. Αυτές οι τεχνολογίες νέας γενιάς υποστηρίζουν την πεποίθηση της Apple ότι η προσβασιμότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Μεταξύ άλλων, η Apple λανσάρει τις ακόλουθες νέες λογισμικές εφαρμογές:

  • Υπηρεσία επικοινωνίας με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας, μέσω νοηματικής γλώσσας. Η Υπηρεσία αυτή θα προσφέρεται αρχικά στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, ενώ αργοτέρα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.
  • Το λογισμικό Assistive Touch θα επιτρέπει σε χρήστες με κινητικές αναπηρίες να αλληλεπιδρούν με  την τεχνολογία, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν την οθόνη ή το χειριστήριο, μέσω της ανίχνευσης της ελάχιστης μυικής κίνησης (απάντηση κλήσεων, έλεγχος οθόνης κ.τ.λ.)
  • Το iPadOS θα επιτρέπει τον έλεγχο της οθόνης μέσω της κίνησης των ματιών.
  • Για άτομα με απώλεια ακοής, η Apple έχει προχωρήσει σε μικροφωνική υποστήριξη των ακουστικών βαρηκοΐας.
Μια, επίσης, πολύ όμορφη κίνηση είναι η δημιουργία νέων χαρακτηριστικών για Memoji (τα άβαταρ της Apple), μεταξύ των οποίων και το Memoji με κοχλιακά εμφυτεύματα!!!

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία θα επεκταθεί και σε άλλες εταιρείες και υπηρεσίες.

Πηγή:
www.apple.com


Για να είστε συνεχώς ενημερωμένοι για τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε μας στο Facebook, πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου