Τρίτη 18 Μαΐου 2021

"Σ' αγαπάω! Ακούς;" της Αντωνίας Μάμα


 

«Σ’ αγαπάω! Ακούς;» Ένα βιβλίο που δε θα μπορούσε να λείπει από τη δική μας βιβλιοθήκη, θα ήταν ένα παιδικό παραμύθι για την παιδική βαρηκοΐα, την κώφωση και τα κοχλιακά εμφυτεύματα. Ένα τέτοιο μοναδικό παραμύθι έγραψε η Αντωνία Μάμα, νηπιαγωγός και μητέρα παιδιού με απώλεια ακοής. 

Μέσα από την αληθινή ιστορία του Ουράνιου, όλοι οι γονείς και τα παιδιά με απώλεια ακοής ξαναζούμε τη δική μας ιστορία. Μια ιστορία που περιγράφει με όμορφο και προσιτό προς τα παιδιά τρόπο, την ανάγκη και την επιθυμία των γονιών να τους ακούσει το παιδί τους… Ν’ ακούσει τη φωνή τους, το γέλιο τους και την έκφραση της αγάπης τους. Μια ιστορία με ένα πολύ αισιόδοξο και συγκινητικό μήνυμα: Η  αίσθηση της ακοής μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των ειδικών, με την επιμονή και υπομονή των γονιών, αλλά και με τη δύναμη και θέληση των ίδιων των παιδιών. Γιατί η φράση  «Σ’ αγαπώ!» αξίζει να ακουστεί από κάθε παιδικό αυτάκι.

Αυτό που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο ελκυστικό και ξεχωριστό, είναι η πολύ ρεαλιστική και όμορφη εικονογράφησή του από τη Λιάνα Δενεζάκη.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται, όχι μόνο σε γονείς και παιδιά που βρίσκονται στη θέση των πρωταγωνιστών, αλλά και σε όσους γονείς θέλουν να διδάξουν στα παιδιά τους την ομορφιά της διαφορετικότητας, την αξία της αποδοχής και τη δύναμη της αγάπης.

Μια πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα πινελιά στο βιβλίο, που οι γονείς πάντα εκτιμάμε, είναι οι όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες που προτείνονται στο τέλος, με δημιουργικά παιχνίδια και προτεινόμενες ερωτήσεις επεξεργασίας της ιστορίας.


Και όπως είπε και η κόρη μου, όταν διαβάσαμε το παραμύθι: «Μάμα του Ουράνιου, μου άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο που έγραψες και ήταν πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ! Σε αγαπώ! Φιλάκια!». 


Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε κι εσείς το παραμύθι «Σ’ αγαπάω! Ακούς;»

  • Για Ελλάδα: πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.kitrinopatini.gr/eshop/s-agapao-akous/

  • Για Κύπρο: Βιβλιοπωλείο Rivergate στα Λατσιά ή επικοινωνήστε με την Αντωνία Μάμα.
Για να είστε συνεχώς ενημερωμένοι για τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε μας στο Facebook, πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου